Изразни средства

Какво си мислят жените за мъжете и какво влагат в обръщенията си към тях.

В женския речник обикновено липсват цинично-откровени и дори само предизвикателни думи и обръщения. Често на мъжете не се нрави да им се каже: Колко си мил и сладък. Тези квалификации те възприемат, че едва ли са женчовци, лишени от мъжественост.
Обаче това са просто начините на изразяване на жените. Не самите думи са важни, а отношението на жената.
Рядко, ама много рядко някоя, много отракана жена ще каже на някой мъж че е секси и суперлативи какъв мъжкар е. Дори да харесват лоши момчета,
жените не употребяват такива думи. Вярно е че напоследък доста момичета дори псуват, но това е само начин да покажат колко са модерни, независими и да прикрият своята уязвимост.
Някои приятелки дръзват да споделят, обсъждат мъжете, употребяват определения като: Виж какъв пич е ….Понякога си споделят, че някой е е секси или готин, но само помежду си.
В очите му едва ли  ще кажат такова нещо, повече ще се правят на незаинтересовани и недостъпни, отколкото да признаят че го харесват и желаят.
Просто си е в женската природа тази прикритост, иначе ще ги мислят за леки момичета, а това е нещо много обидно за повечето.

Обратния случай: Мъжете се изразяват по открито: Много си готина, голяма мацка си…. А на жените това им се струва грубо и обидно. И обикновено се доверяват на мъже, които разбират нуждата на жената да бъде наричана с нежни и красиви обръщения и попадат на лъжливи кавалери. Това води до разочарования и обезверяване към мъжкия пол.

Важно е и за мъжете и жените да знаят, как другия пол се изразява и как възприема изразните средства, за да не стават недоразумения и да се разбират по-добре.

Изразните средства, не трябва да са пречка в отношенията, а средство с което да се направят по-добри и пълноценни.

© Декември 2010, Й. Богомилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.