Стриптийз

Защо Стриптийзът въздейства така на мъжа?

A Pictorial History of Striptease, By Richard Wortley

Причините са няколко:
– Мъжът възприема с очите.
– Бавното разкриване разпалва страстта.
– Самоуверения начин по който жената се съблича, я прави по желана, защото показва на мъжа, че тя самата се харесва и чувства комфортно и готова са сексуално приключение.
Стриптийз е полезен с това, че прави жената по самоуверена, по гъвкава, и я кара да се грижи за външния си вид. А тези неща само могат да я развият, да я направят като цяло по щастлива и спокойна, а във връзката по желана и удовлетворена.

Какво е необходимо за да се направи хубав Стриптийз?
– Танца:  сценария, хореография, движения, действия. Хубаво е да се репетират докато се усъвършенстват.
– Музиката:  подготвя се внимателно подходяща музика, според тематиката на танца и се репетира върху нея.
– Обстановката: Дали ще е насочена светлина  или пък затъмнено и само на свещи е личен избор в съчетание с цялата тема. Дали ще има допълнителен декор, като воали или пък тематичен реквизит,  стол с облегалка,  пилон и т.н
– Облеклото:  То е много важно, защото именно то ще е провокативния елемент, който бавно ще подчертава и разкрива. Трябва елементите му да са достатъчно на брой, като в това число може да са и бижута и други аксесоари. Облеклото освен класическия еротичен ансамбъл,  може  да бъде  тематично : униформи –  ученичка, полицай , френска камериерка, секретарка; фентъзи костюми, ориенталски и т. н.

Движенията
Мъжът се разполага удобно на диван, кресло или където му е удобно. Много е важен зрителния контакт. Той е наравно важен, като провокативен елемент, наравно в останалите действия.  Важно е всичко да се прави много бавно. Така, че няма за къде да се бърза. Ръцете много бавно чертаят върху дрехите чувствен път. Сега е момента да се покаже на мъжа, къде  е желан да докосва, когато се стигне до там.  Жената трябва да покаже чрез докосване,  че страстта й се запалва и дрехите започват да й стават неудобни, излишни, че и е горещо и  я задушават и почти с две три движения ще ги свали. Но… Вместо това, ще го прави много, много бавно. Всяко действие трябва да се показва от всички позиции, в гръб и в лице, където се налага и по други начини. Лицето също участва, с изразяване на желание и страст. устните се открехват или облизват. Очите  се взират или притварят от удоволствие. Разкопчаването и открехването става на глътки, а понякога и някое действие се връща обратно, тоест прикрива се. Примерно презрамката уж пада, се вдига. Когато се стигне до по-значително разголване, примерно на гърдите,  е препоръчително жената да е с гръб към мъжа. И когато се обръща към него да ги е прикрила уж свенливо.   В края оставете нещо и той да съблече….

История на Стриптийза
Еротичния танц с разсъбличане не е от вчера. От хилядолетия съществува чувствения танц с който жената съблазнява мъжа.В митологията на древните шумери се разказва за слизането на богинята Инана в подземния свят. На всяка от седемте порти, тя сваляла по някоя дреха или бижу. Докато била в подземното царство земята е безплодна. Когато се върнела, всичко разцъфало и давало плод. Някои смятат, че този мит е въплътен в танца на седемте покривала на Саломе , който е танцувала за цар Ирод. Приема се че този танц е първообраза на съвременна стриптийз.
Неговото възраждане и публично разпространение след векове табу е в началото на 19в в Парижките кабарета. И за сто години завладява този тип заведения по света, като билета за тези представления пада до възможностите на мъжете от работническата класа. Разбира се заведенията в които се представят тези еротични забавления са от различни класи, както за изискания джентълмен, така и за мъжа, който иска малко разтуха след уморителния ден.
400 years. Терминът “стриптийз” е първата регистрирана през 1938 г., макар и “източване”, в смисъл на жените премахване на облекло за сексуално вълнуват мъжете, като че ли да се върна най-малко 400 години.

© 2011, Й. Богомилова

wikipedia.org

http://www.learnstripdance.com/history.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.