Вечната любов съществува

Според в. “Сънди таймс” американски учени от нюйорския университет “Стоуни Брук” доказали научно, че вечната любов пак съществува.
Отдавна е установено, че при общуване с любимия човек се увеличава количеството на хормона допамин в главния мозък. Психолозите го наричат хормон на удоволствието от живота.
Наблюденията досега показваха, че средната вечност на любовта е около три години. Учените предполагаха, че тази химия в мозъците е необходима, за да се осигурни необходимото време за раждането и отглеждането на детето в най-уязвимия период за ямайката и детето. След това майката дава цялата си любов на детето, а мъжът започвада се оглежда за нови продължителки на рода му. Откритието на американските учени обаче доказва, че този извод е погрешен и любовта не е подвластна на времето.
При сканиране на главния мозък на редица двойки, живели заедно над 20 години, специалистите измерили, нива на допамин характерни за наскоро влюбили се едни в други хора. Изводът е че угасва страстта, породена от инстинкти, но ако хората са свързани от истинска любов, тя продължава да гори.

Един коментар за “Вечната любов съществува

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.