Хармонични отношения

Когато човек намери хармонията в себе си и отношенията с другите му се подобрява и като по чудо се разбира с тези от тях, които преди не са намирали общ език. И това, че човек си е самодостатъчен, не значи че друг не може да влезе в живота му. Напротив. Едва тогава е готов на пълноценни отношения с друг уравновесен човек. Едва тогава може да види тези хора и да ги оцени, понеже вече знае от какво истински се нуждае, а не от предишните илюзорни заместители.

Мъжкото и женското начало са създадени да се уравновесяват. Просто това равновесие се получава не от две половинки, а от две цялостни личности.
Жената на всеки етап от живота си би обогатила живота си с едно мъжко присъствие, но този мъж наистина трябва да я прави щастлива, независимо дали е съпруг, любовник, приятел.
Секса е много важно нещо за човека, но то не е процеса на “търкане”, а цялостната обмяна на енергия между мъжа и жената.
Някои хора от третата възраст, споделят че когато са мислили, че всичко е свършило, то любовта едва тогава започва, защото необременени от представата, че мъж и жена е равно на легло, откриват всичко останало един за друг.
Самотата днес е като епидемия. Всеки трупа огорчения и те съзнателно или подсъзнателно се отразяват във всяка следваща връзка. Трудно е да се “рестартира”, даже да се преинсталира човек в емоционалната сфера. Но точно това е нужно. Неуспешните връзки трябва да служат за себеопознаване, а не за разочарования.
Когато трупаш разочарование след разочарование, пак със страх ще подходиш към следваща връзка, подозрителност ще цари вместо доверие, а на такава основа не могат да се изградят истински взаимоотношения, дълбоки и жадувани. Мъжете  също имат свои чувства и те трупат огорчения.
Здрава връзка може да има само между хора със здрава емоционалност. Затова пътя към другия, започва с пътя към себе си.

© Ноември 2010, Й. Богомилова

Един коментар за “Хармонични отношения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.