Бягството

До болка познато. Поглеждам навън, светът ме приканва със своя необят, изкушава ме с прелести недокоснати и аз и тръгвам. С любопитство се вглеждам във всичко по пътя си, мисля че хиляди животи няма да са ми достатъчни, за да се насладя на всеки детайл.
Не след дълго уморена от скитане, осъзнавам, че всички пътища си приличат, всички камъчета по него са ми до болка познати, със затворени очи мога да позная покарай какво минавам. Света не бил така непредсказуем. Има само една битка, която остана недовършена.
Там, у дома в моето легло. Бих могла да го превърна във небе и да летя, във море в което да се гмурна, в джунгла която да изследвам с любопитство… Да ще съм сама в това пътуване? Другия не може да ме изпълни, ако аз не съм готова да го приема.
Не искам… По-лесно е да избягам. . .
Решение ли е бягството от проблема в леглото, независимо от начина по който ще се избяга?
Мъжът и жената са създадени един за друг. Не могат един без друг. Леглото е мястото, където се сливат в хармония и изглаждат различията на своята същност.
Леглото не е символ на екшън креватна гимнастика във 99 пози. То е нежна прегръдка – релакс, рестарт от бремето на ежедневието. Ако го няма, живота става труден. Стреса надвива и идва умората.
Леглото е тайнство. В него могат да се случват чудеса.
Да избягаш завинаги от “леглото”, все едно никога да нямаш отмора.
Да избягаш от едно легло в друго, значи да преместиш проблемите си от едно място на друго. Проблемите са багаж, който носим винаги със себе си и от тях не можем да избягаме.
Легни, отпусни се и помисли над проблемите. Помоли за помощ другата половина от леглото и може да се случи чудо…

© Октомври 2010, Й. Богомилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.