Магията…

Какво може да се направи, когато привличането между двама души вече го няма? Когато те вече не са си интересни един на друг, когато не се забелязват? Връзката им е на разпадане. По-скоро са заедно, защото не са се сетили да се разделят или заради носталгията по отминалите хубави дни.
С една дума – връзката е “избягала”. Няма я никаква. Причините как се е стигнало до тук няма да обсъждаме, понеже не това е темата. Темата е дали има бъдеще? Мъжът си намира любовница. Т.е. това е друга жена, не неговата. Тази жена може даже да е с визията на неговата съпруга, но това няма значение – това е друга жена. Друга тръпка. Даже собствената му жена да е цял ден гола до него – съпругът не я иска, не го привлича. И да не е безсрамно гола – каквото и бельо да си сложи, тя е просто манекен. Няма съдържание което да го привлича. Няма я магията. Той си иска любовницата. Онова чувство, което ги е свързвало го няма. Избягало е.
Какво може да се направи? Едно единствено нещо. Т.е. 2 неща. Второто е раздяла. Дали ще останат заедно, но ще си имат любовници, или ще се разведат – това е без значение – те просто не са заедно.
Но другото нещо – Просто да станат други хора. Да се погледнат с други очи. Да забравят какво е било през годините. И все едно е видяла някой хубав, готин пич, който иска да свали. И тогава в такъв случай ще се поддържа – като се почне от прическата и се стигне до усмивката – но не онази, дежурната усмивка, а искрена, забавна, леко еротична, закачлива. Въпросът не е дали да има еротично бельо, грим, нова дрешка, романтични изненади – това е просто задължително. Трябва да успее да стане друг човек. Трябва да бъде по-добра от всички други жени. От любовницата на съпруга си. Защото много често се случва – любовницата отстъпва в сексуалното поприще на нея, но мъжът и я предпочита, а тя остава сама у дома и се пита: “Аз с какво съм по-лоша от нея…”. отговорът е – във всичко си по-лоша! Постепенно през годините двамата са се превърнали в предмет.

Не случайно мъдрите хора казват: “Мъжът се грижи за прехраната на семейството, а жената се грижи за духа на семейството, за топлината в къщи. Ако една жена не знае как да “завърти” семейството, мъжа – то тя не е жена”. Попитайте старите хора, те ще ви обяснят какво е това.

Автор: Борислав

Един коментар за “Магията…

  • 31.08.2010 в 13:58
    Permalink

    “Мъжът се грижи за прехраната на семейството, а жената се грижи за духа на семейството, за топлината в къщи. Ако една жена не знае как да “завърти” семейството, мъжа – то тя не е жена”.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.