Голямата любов

romantic50

В любовните филми и романи героите са все изкусителни красавици или супер герои. И обикновените мъже и жени мислят, че голямата любов е само там и само за тях, една художествена измислица. И основната идея на  на авторите, че любовта е възможна се проваля заради това идеализиране на хора и ситуации. Всеки човек, и най – обикновения и незабележимия може да се наслади на магията на любовта, стига да повярва в нея. Разбира се на екрана и между печатните страници  най-бляскавата  й част е извадена извън контекста на цялостните отношения между мъжа и жената.  Любовта и да пламне, угасва, ако не се бди над пламъка й.
Ако всеки осъзнае, че е главния герой в романа на живота си. И като такъв има и потенциала на героите от книгите.
Независимо от ролята, тоест социално положение, професия, физически дадености и таланти, всеки е Главния Герой. И като такъв действието се върти около него/нея. Какви успехи ще постигне във всяка област, включително и в любовта, зависи от това с какъв заряд се втурва да ги осъществи.
Ето няколко поуки от книгите:
-Каквото и да правят главните герои
, не могат да избягат от любовта, само удължават агонията преди да изгорят в изпепеляващите й пламъци.
-Той/Тя имат спречквания и недоразумения дълго време преди да осъзнаят, че просто искат да се прегърнат и целуват на фона на пълната луна.
– Обаче въпреки всички проблеми в отношенията си, още от първия миг усещат непреодолима страст, и ненавиждат себе си за това.
– Преди да са заедно “завинаги” преминават през много препятствия.
-Преди да се доверят до край един на друг, отпиват от горчивината на неописуемо шокиращи тайни.
– Както и в приятелството, така и любовта се се доказва в трудни моменти.
-С голямата любов вървят и много други големи страсти: болка, омраза, безразличие, ненавист…, но те едно по едно изгарят в пречистващия пламък на любовта, за да остане само тя – Единствената чиста любов.

Някъде ви чака голямата любов. Но готови ли сте да я посрещнете?

И да не сте, тя идва без да пита. Помита стройния ред на живота ви за да изгради върху руините му Безкрая на Фантазията.

Й. Богомилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.