Балансът

Мъжете са с предубеждения, че жените са такива, жените са с предубеждение, че мъжете са такива. Как да се разчупи тази постановка.

Жената е жена с всички активи и пасиви.

Мъжът е мъж с всички активи и пасиви.

Балансът си има Актив и Пасив.

Розата си има бодли. Но си струва това неудобство за да й се насладиш с всичките си сетива.

Брака прави от жената съпруга и от мъжа съпруг.
И най-добрите, умните и красивите да са, след време ще станат просто досадни съпрузи.

Затова за брака е по-важно умението двамата да общуват, да вземат решения и да правят компромиси. За съпрузите е важно да са екип. Дни, месеци, години наред ще трябва да правят нещата заедно, всеки със своите възможности и умения и е хубаво да се допълват взаимно. Няма нужда да се съревновават, конкурират, съперничат.
Жената мисли по един начин, мъжът по друг и това точно е хубавото. Така семейната двойка ще има цялостен поглед върху всеки проблем. Един човек не може да забележи всичко, двамата разпределят усилията и допълват уменията си. Равенството е хубаво нещо. Партньорите трябва да са равностойни, но това не означава, че и двамата трябва да носят еднакво бельо примерно. За какво му е на мъжа сутиен??
Всеки е по – добър в дадена дейност и в нея той ще води, другия ще помага и обратното.
По равно не означава еднакво, а балансирано. Равностойни партньори означава, уважаващи се личности. Има ли уважение и внимание един към друг, всеки проблем може да бъде разрешен.

Й. Богомилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.