Безумната страст е до време

Заспивате и се събуждате с мисълта за другия. Можете да се заедно сякаш безкрайно. Да се целувате, да се гледате, да говорите или просто да си мълчите. Готови сте на всичко един за друг. Но тези розови дни рядко продължават дълго. Дори да сте срещнали любовта на живота си, тя ще премине през различни етапи преди да се уравновеси.

Сляпа страст

Наистина  е сляпа. Никой не вижда и   недостатъците на другия…Другия е съвършен. Изблик на ендорфини превръща и двамата в  деца, за които светът е пъстра въртележка.  Не се карате и още нищо не делите. В леглото спите толкова близо един до друг, че няма повод да се борите за завивката.

Игра до насита

Вече сте наясно с чувствата си – обичате се и     се желаете…  Когато първата страст започне лека-полека да стихва,  не сте се наситили, всеки се стреми да разнообрази  по най-невероятни начини. Екзотични пътувания , стилно  бельо,изискани напитки и храни и т н. Всеки има желание да подразни малко другия, примерно  кой пръв няма да издържи и ще звънне?

Правилата

Времето за провокации и проверки е отминало.  Твърдо сте решили официално да се обявите като двойка,  дори да живеете заедно, и даже да се ожените. Вече си познавате характерите . Сега явно виждате и недостатъците си.   В живота ви настъпва много важен период. Вече всичката свобода на личен избор, която сте имали, отстъпва мястото на “да решавате заедно”. Колкото повече неща обсъдите отначало, толкова по-малко проблеми ще имате после.  Сега е момента да кажеш и да бъдеш  чут и разбран.  Най-подходящото време да поговорите за това кой ще плаща разходите, и как ще се разпределят задълженията, как ще се вземат решенията и как ще се променят при нужда.  Условията  трябва да могат да бъдат преразгледани.

Изстиване

На този етап  започвате  да се съмнявате . Дали това е любов? Ще можете ли да останете верни един на друг? А ще можете ли да сте заедно? Често тогава  идва ревността. Периодът е малко параноичен, трябва да се премине през него.

Охлаждане

Колкото и хубави да са отношенията , в един момент  идва охлаждането. Всеки започва да си търси свободата за разни лични занимания. Желанието да се правят нещата заедно вече е преминало.Най-накрая е дошло насищането.

Утвърждаване

Ако  още сте заедно, вие наистина сте създадени един за друг. Вече може да се гради общ дом, да се раждат деца, да се организира съвместен бизнес, да се теглят кредити. Обикновено на този етап двойката вече е не само спокойна, но и финансово стабилна.

Време разделно

Ако при вас е дошло разминаването, насочете усилията си към възстановяване на старата душевност. Разговаряйте и си спомняйте по-често. Променете интериора в спалнята. Организирай съвместна почивка.  Търсете начини да се радвате един друг.

Време за изпит идва при всяка двойка, на който ако издържат, вече нищо занапред няма да ви раздели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.