Отживелица ли е брака?

Брака е съжителство между двама души, събрали се да решават съвместно проблемите на битието си и да отглеждат заедно деца. Ако я няма любовта, той се превръща в бреме, в ограничение в затвор. Днес, когато вече това съжителство изгуби своята ценност, хората не се и женят, просто живеят заедно. Мислят си, че след като не са подписали, ограничението ще е по-малко. Но имат същите проблеми с изключение, че когато се разделят не плащат разходи за развода.
Да се сключи брак е лесно, но да се изгради семейство е трудно.
Да си съпруг и съпругга се искат отговорности, не е розова приказка и ако предварително се осъзнават предстоящите отговорности и очакванията за приказка безкрай са по-малки шока от съвместния живот може да не е така трамвиращ. Трябва да има образование по семейни теми.
Всичко, което младежите знаят за брака е от примера на родителите си, от филмите и от вече женени приятели. А това са неточни представи, откъслечни фрагменти от цялостния процес – брака.
Само преди сто години жената не е имала тази свобода с която разполага сега за да прави своя избор. И днес, когато я има тя не знае какво да я прави.
Мъжът хилядолетия наред е носел отговорността на водача в брака и сега, когато тя му е отнета го кара да се чувства безпомощен. Някои мъже се отчайват други стават агресивни. А самите жени са объркани, как да намерят своята половинка, като обикновено само агресивните, заради това че са по нахални, успяват да комуникират и така правят лош имидж на мъжкия свят.
Няма традиции, няма образование, цари хаос в отношенията. Малко са щастливите двойки. И затова и е пълно с статии от рода на 10 правила, 100 начина, 99 причини и прочие….
Истината е, че за всеки влак си има пътник, трудно е, но не е невъзможно да се срещне любовта.
Трябва да се вгледаме първо в себе си.
Представи, предразсъдаци, ценности, стериотипи….от една страна и комплекси или неоправдано самочувствие от друга.
Трябва много себепознаване.
Трябва да се дава шанс на другия да го опознаем и той да ни опознае.
Трябва да се правят различни неща. Защото ако нещо все не се получава, това означава, че просто не е това начина да се получи.
Трябва да се опознаят корените, традициите.
Трябва да се разберат отговорностите в съжителството.
Без тези неща, няма как да се достигне желаната връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.