“А защо хората се целуват?”

Целувката е първия физически израз на сериозно привличане между партньорите. Двама души могат да се държат за ръце, да се гледат влюбено в очите, но ако те не се целунат, тяхната връзка е обречена.

Хората попадат в романтични ситуации, при които изпитват неосъзната необходимост да се целуват, практически чувстват непреодолимо желание да го правят.Един романтичен обед ще е просто хранене без целувка.

Тя доставя удоволствие, и разпалва страстите, а освен това целувката е и увлекателна сексуална игра, в която няма губещи. Сексолозите твърдят, че ако се целувате всеки ден по 30 секунди, това ще подобри сексуалният ви живот качествено и количествено поне два пъти. А страстната целувка по време на секс приближава оргазма със скоростта на светлината.

Благодарение на целувката можете да накарате половинката си да мисли за вас през целия ден. Целувайки се, ние се обясняваме в любов.

Трудно е да се опише, но никой не би сбъркал тази приятна необходимост да прегърнеш другия, да го докоснеш, да го обсебиш, не може да и се противопоставиш, знаем че когато двама души се целуват, по телата им протичат хормони, които създават чувство на еуфория, веднага щом се насладиш на целувката.Нищо не е по-истинско от прегръдките и целувките. Целувките могат да бъдат страстни и чувствени, агресивни…

А според теорията на древногръцкия философ Платон, хората са били двуполови същества с по две глави, с по четири крака и с по четири ръце. Тези същества били толкова високомерни, че веднъж вбесеният бог Зевс ги разделил на две. Те така си ходят и до днес – разделени.
Само в целувката, учи Платон, двете части се събират заедно и възстановяват хармонията на цялото. Романтично нали?

Онзи вид общуване, което винаги носи истинско удоволствие…

И накрая моят призив:

Целувайте се за здраве, за да изразите чувствата си, целувайте се за удоволствие….

Просто го правете!!!

Събрал:  Десислава Кънчева

Един коментар за ““А защо хората се целуват?”

  • 12.03.2010 в 10:58
    Permalink

    Харесва ми! Кратко, увлекателно, подържащо през цялото време интерес и дори на места е леко забавно. Досега статиите и всичките ми са харесвали. НО имам един въпрос! Не може ли да има снимка на автора до името му? Това е една идея 🙂

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.