Любов от разстояние

Може ли да има любов от разстояние? На колко от нас е до болка позната тази ситуация?

Зададен този въпрос предизвиква отговори като:

‘’Никаква любов от разстояние не може да съществува, затова няма да вярвам в нея”-а това значи ли, че няма да я усещаш?

Когато обстоятелствата те принуждават да се разделиш с човека, може да е моментът за явно доказателство за бъдещите ви отношения. Тогава, когато те връхлитат изпитанията, усещаш страха от неизвестното. Сблъскваш се с всички изживени емоции. Със засилващата се липса на любимия- всички  нощи на сълзи и терзания, всички среднощни разговори и смс-и, обещания за устойчива любов, помагащи да пребориш болката, но без да могат да запълнят празнотата породена от разстоянието. Липсата на физическа близост, желанието да докоснеш любимият, да не го пуснеш от прегръдките си и да се питаш, как си си позволявал всичко това, когато той е бил близо до теб, за всички изпуснати нежности. Тази липса би ли подтикнала към спонтанни действия, дръзки решения, пътувания без план за да изкараш малко, но уникално време с любимият.

Отчуждаване или по-силна привързаност?

Превръщане в спомен или копнеж, има ли закономерност за подобен тип любов?

Не позволявайте разстоянието да пречи на романтиката. Правете оригинални и неочаквани неща: пращайте необикновени послания, помолете приятел да занесе нещо от вас. Написани на лист хартия, запечатани във плик, изпратени да прекосят разстоянието между двама ви, чувствата могат да достигнат сърцето на любимият. Позволете си фантазии за секс от разстояние. И  накрая срещнете се някъде по средата между вас. Всичко е толкова приказно наивно, несравнимо с никоя друга любов:

‘’Не съм и предполагал, че ще е толкова трудно да стоиш толкова далеч от любимият                                                                човек, толкова е някак непоносимо, че сякаш идва един момент, в който ти идва да    зарежеш всичко и да си кажеш: не тръгвам си искам да дойда при теб!”

‘’Ти замисляш ли се? Ако прекараме това време заедно и после какво ще е като се разделим пак….?”

‘’Срещнем ли се дори и за един ден, искам повече да не се разделяме…”

‘’Всяка вечер, когато съм с теб  ще ти казвам, колко съм влюбен…”

‘’Искам самата идея за това, че идва следващият ни ден заедно да ни кара да искаме още…….”

Ето това е любов от разстояние!!!!

Въпреки, че технологиите ни позволяват безкрайни разговори по телефона, по скайпа, невъзможността да изкажеш толкова неща без думи, често води до множество недоразумения, които не биха се случили ако сте един срещу друг……с един поглед, с една прегръдка.Както разказвайки деня си например, усещането на любимият човек как изпуска всичко това и съпреживяването му:

„Защо да се сърдя, тези важни неща за теб споделяш по цял ден с други и накрая аз да разбера последен как е минал денят ти, не искам да пропусна нищо от живота ти….”

А колко може да се издържи така?-не е ясно? И тогава следва: Какво бихте направили в името на любовта?

Никак не е лесно да оставиш всичко, цялата си досегашна среда, живота, който си градил, работа, близки, дом и роднини. Драматична ситуация нали? Да започнеш всичко отначало. А когато вече не знаеш, какво да правиш…….

Ако е вярно, че хората са родени един за друг, намерят се, но са разделени, всяко едно препятствие, ще е само изпитание към щастието!

Разстоянието не бива да е пречка за любовта!

Десислава Кънчева

5 коментара за “Любов от разстояние

 • 09.03.2010 в 20:49
  Permalink

  Statiqta dosta mi haresva 🙂 I razbiram vsi4ko koeto pi6e, za6toto az samata sam v tova polojenie.

  Отговор
 • 20.05.2010 в 9:43
  Permalink

  Много ми харесва и на мен статията 🙂 Има доста верни неща..Но тези неща зависят от хората, ако имат желание и силни чувства нищо няма да им попречи да преодолеят разстоянието 🙂

  Отговор
 • 13.09.2010 в 3:06
  Permalink

  Разстоянието не е проблемът, а времето и отношенията. А и колкото и да са силни чувствата, думите не могат да заменят прегръдката, рамото, на което да поплачеш в труден момент, или споделените мигове на щастие и успехи. Това са ключовите неща в една връзка – истинската близост, не само духовна, но и физическа. Освен това винаги стои въпросът “Когато след дълга раздяла се събереш с любимия/любимата, няма ли да сте дотолкова свикнали да сте на разстояние, че близостта да ви раздели?” Звучи парадоксално, но не е изключено, нали?
  Поздрави за статията, невероятно много романтика има в нея!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.