Великите любовни истории

Орфей и Евридика,Парис и Елена, Антоний и Клеопатра, Тристан и Изолда, Данте и Беатриче, Шекспир и Смуглата лейди, Шах Джахан и Мумтаз махал, Жорж Санд и Фредерик Шопен, Пърси и Мери Шели, Байрон и Тереза Гуичоли, Принц Чарлз и Принцеса Даяна – останали в историята любовни двойки…
Векове наред историите им се преразказват, украсявани и митологизирани. Останали са в историята, защото са били известни личности. Със сигурност много повече любовни истории са останали тайна. Любовта я е имало и ще я има. Зад всеки успял мъж, казват стои една велика жена. Любовта тласка напред, мотивира, съгражда и твори. Жената винаги е била музата, невидимата опора на мъжа. Днес, когато има равноправие има и много известни жени, но това вече се дължи на тяхната амбиция. Любовта остава на втори план. Не бива да има съревнование между двата пола. Та те са различни, защо трябва да се сравняват.
Любовта е хармония между допълване на две различни по своята същност сили. Голямата любов е в уравновесяването на тези сили, а дали ще остане в историята или ще потъне в забрава тайна, не е толкова важно. Защото всяка любов оставя светла следа.

Й. Богомилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.