Вкусни Валентинки

Обикновени на пръв поглед сладки, могат да се превърнат в атрактивна и вкусна добавка към празника на влюбените. Сърцето е един от най-силните и известни символи за любов, за това избрах тази форма. Розовия ганаш, с който се декорират е от бял шоколад и сметана с добавена червена сладкарска боя. Както сърцата, така и шоколада неизменно съпътстват празника Свети Валентин.Въпреки, че празника е католически, той се празнува почти в цял свят и хората в знак на обич си подаряват Валентинки и бонбони или десерти от шоколад.Сладките не са трудни за приготвяне и всеки, който е решил да приготви нещо за любимия, може да го зарадва с тези сърчица. Приготвят се с мед, бадеми и ванилия. Не са много хрупкави, а остават меки, с леко дъвчаща консистенция. За още по-добър резултат, бялата захар може да се замени с кафява.

Могат да се приготвят и независимо от обстоятелствата, като им се придаде каквато и да е форма и се декорират с фантазия.

Продукти за сладките:

  • 280 гр. брашно
  • 50 гр. фино смлени бадеми
  • 200 гр. мед
  • 120 гр. захар
  • 30 гр. масло
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. лъж. сода бикарбонат
  • 1 ч. лъж. ванилова есенция

Смесват се меда, захарта и маслото и се загряват на слаб огън, докато се разтопят и сместа започне да завира. Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади.

В купа се смесват брашното, содата и смлените бадеми. Прави се кладенче в средата. В него се добавят яйцето, охладената медена смес и ванилията. Замесва се меко тесто, което не трябва да лепне. Ако е необходимо се добавя още малко брашно.Използвах форми с различна големина и на някои сладки изрязах дупка с форма на сърце.Подреждат се в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. Пекат се 6-7 минути на 200°C.След като се извадят от фурната, сладките са още меки. Внимателно се пренасят върху решетка и се оставят да изстинат. Когато изстинат напълно, сладките се стягат, но вътрешността им остава мека.

Декорират се с шоколадовия ганаш.

Продукти за розовият шоколадов ганаш:

  • 100 гр. бял шоколад
  • 100 мл. течна сметана
  • червена сладкарска боя

Шоколадът се начупва на парчета и се слага в купа.

Сметаната се загрява до завиране и се излива върху шоколада. Оставя се така за 20 секунди и се разбърква, докато се образува еднородна смес. Добавя се червена сладкарска боя до желания цвят. Обикновено количество „на върха на ножа“ е достатъчно. Сместа трябва да стане алено червена, защото след като се разбие ще из светлее и ще стане розова. Ганаша се охлажда за 2-3 часа в хладилник, след това се разбива с миксер на пухкав крем.Кремът се слага в сладкарски пош и сладките се декорират.Може да се слепят по две, но ще бъдат по добри за консумация след като престоят един ден.

Материала е използван от:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.