Любовта към природата

Човек е част от природата, ако не се вписва хармонично в нея, започва да се чувства нещастен. Всичко е създадено съвършенно. Всяка форма и извивка, всеки цвят и аромат, носят любов.
Човек, като творец може да наподобява различните и форми и да ги развива, но не може да ги надмине. Защото са толкова оптимано създадени, че с прости и максимално изчистени линии се достига до съвършенството. Всичко останало е интерпретации.
В днешните времена е по модно да се говори за технологии по опазване на природата, но ако не бяха технологиите, тя нямаше да има от какво да се пази. Романтиката и любовта към изгревите и залезите, към прекрасните цветя и животински видове, се заменя с тапети за десктопа. Дигиталните снимки и картини са наистина нещо прекрасно, но са заместител.
А дали природата може да обича. Не само може, тя обича. Водата дава живот, утолява жаждата и обгръща с нежност. Слънцето дава живот, сгрява и осветява. Въздухът дава живот, разлива дъга или носи птиците в полет. Растенията носят живот, аромати и цветове,облекло, храна и лек. Животните носят живот, служат, хранят,обличат, обичат.
Някои животни могат да изразяват любовта си много по-добре от много хора. Гледат те с очи изпълнени с чиста любов и изпълват душата ти.

Мислех си че обичам животните, но не ги исках у дома си. Но един ден едно се спря у дома. Малко и беззащитно събуди моята любов. И го обикнах. Той не е от най-любвеобвилните, но няма значение.
Не търся любовта му, стига ми че го обичам. Благодарна съм му че ме научи да обичам.

Ерато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.